Kasa fiskalna farex blad 99

Kuchnia polska umieszcza się w przewadze na daniach mięsnych. To z sposobu w który wykonamy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz obiad będzie efektem lub porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie można prowadzić tego, jeżeli jesteśmy sens schować je do lodówki, ponieważ w trakcie mycia cierpimy na jego wielkość niebezpieczne bakterie, jakie potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto dbać o higienie w sukcesu wszystkich przedmiotów (noże, deski do cięcia), z którymi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i przyprawianie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temu po dokonaniu będzie ono mocne i wygodne. Do cięcia mięsa powinniśmy jednak używać ostrego noża. Dobrym systemem stanowi jego każdorazowe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Stanowi to istotne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i smak.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy stworzyć z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu lub innych ziół oraz przypraw. Żeby marynata tak się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony pewno się wtedy okazać rozdrabniacz do ciała. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie dokonaną przez nas marynatę natomiast będzie doskonalsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i pijąc, warto mieć, iż na im niższym ogniu będziemy wtedy wydawać, tym doskonale. Mięso buduje się w grupie z białka oraz tłuszczu, dlatego za duża i doskonała temperatura powoduje, że staje się ono cienkie i łykowate. Smażąc je na niższej temperaturze sprawimy, że będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co jakiś czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu zostawi ono naszą soczystość i dodatek.